Zaterdag 28 september 2024 officiële Grand Opening nieuwe woonwinkel Oldenzaal (ondertussen gewoon geopend)

Geschreven door Malou Suprijatna Ukon op 9 juli 2024

De perfecte eethoek creëren met Kötter Living

De eethoek is vaak het hart van het huis, waar je met familie of vrienden samenkomt. Het creëren van een eethoek die zowel functioneel als stijlvol is, kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en ideeën kun je een ruimte creëren die aan al je wensen en behoeften voldoet. Kötter Living helpt je hier graag bij!

De perfecte eethoek creëren met Kötter Living

1. De juiste tafel kiezen

We beginnen bij de eettafel. De eettafel is het middelpunt van je eethoek en het is belangrijk om een tafel te kiezen die past bij je ruimte en levensstijl. Bij Kötter Living hebben we veel verschillende eettafels die vaak in verschillende kleuren, materialen en maten beschikbaar zijn.

Soorten tafels:

Ronde tafels: Ronde tafels zijn een perfect keuze voor kleinere ruimtes en brengen een warme, uitnodigende sfeer in je eetkamer. Bij een ronde tafel zit je altijd dicht bij elkaar, wat het makkelijker maakt om gesprekken te voeren en samen te genieten van het moment. Dankzij het ontbreken van hoeken bespaar je ruimte en beweeg je gemakkelijk rondom de tafel. Ronde tafels zijn veelzijdig en passen perfect in een gezellige, informele setting.

Rechthoekige tafels: Rechthoekige tafels zijn een uitstekende keuze voor grotere eetkamers en bieden volop zitplaatsen voor het hele gezin of je gasten. Ze maken het mogelijk om de ruimte efficiënt te benutten en kunnen gemakkelijk tegen een muur worden geplaatst. Perfect voor gezellige diners, feestjes en al je sociale bijeenkomsten!

Ovale tafels: Ovale tafels combineren het beste van ronde en rechthoekige tafels. Ze bieden de functionele voordelen van een rechthoekige tafel met de zachte, elegante lijnen van een ronde tafel. Dit ontwerp zorgt voor een open en uitnodigende sfeer in je eetkamer, terwijl je nog steeds voldoende zitplaatsen hebt voor een diner met vrienden en familie.

Organische tafels: Organische tafels brengen de schoonheid van de natuur in je interieur. Met hun unieke, natuurlijke vormen voegen ze een kunstzinnige en speelse touch toe aan je eetruimte. Deze tafels zijn niet alleen functioneel, maar ook een statement van jouw persoonlijke stijl.

Mix and match

Wist je dat je bij Kötter Living je eigen eettafel kan samenstellen? Kies het blad, formaat en een poot en wij doen de rest! Zo creëren we een tafel die perfect aansluit op jouw ruimte! Met een gratis interieuradvies helpen je graag met het vinden van de perfecte eettafel.

2. Comfortabele stoelen

Dan door naar het volgende onderdeel: de eetkamerstoelen. Het kiezen van de juiste stoelen is cruciaal voor het comfort en de stijl van je eethoek. Ook bij de keuze van de stoelen is er veel keus bij Kötter Living. Vrijwel elke stoel is verkrijgbaar in meer dan 500 verschillende stoffen! Ga je voor een stoel met of zonder armleuning en kies je voor stoelen met of zonder wieltjes? De keuze ligt helemaal bij jou!

Je kan ook gaan voor een eetkamerbank. Eetkamerbanken bieden extra zitplaatsen zonder dat er extra stoelen nodig zijn, wat ideaal is voor grotere gezinnen of sociale bijeenkomsten. Het creëert een gezellige en informele sfeer, bespaart ruimte en voegt stijlvol comfort toe aan de eetkamerinrichting. Ga bijvoorbeeld voor de Sylt eetkamerbank of voor de Simba eetkamerbank.

Interieuradvies landingspagina

Onze interieuradviseurs staan voor je klaar!

Kun je wel wat hulp gebruiken met de indeling van je woonkamer, eetkamer, kantoor of andere ruimte? We helpen je graag!

Schuif aan bij één van onze interieuradviseurs en laat je adviseren en inspireren. Ons styling team sluit hier graag bij aan zodat je naast een mooie indeling ook verzekerd bent van een goed advies qua stoffen, kleuren, verlichting en overig materiaalgebruik.

Maak een afspraak

3. Verlichting van Kötter Living

Goede verlichting is essentieel in de eethoek. Het creëert sfeer en zorgt ervoor dat de ruimte functioneel is voor verschillende activiteiten, zoals eten, lezen of werken.

Hanglampen zijn erg populair boven de eettafel. Zorg ervoor dat ze op de juiste hoogte hangen, ongeveer 75-90 centimeter boven de tafel. Onze bestseller Riva hanglamp is ideaal boven de eettafel. Beschikbaar in verschillende formaten en vormen, zoals de Riva hanglamp ovaal of de Riva Hanglamp recht.

4. Accessoires en Decoraties

Last but not least: de accessoires en decoraties. Woonaccessoires en decoraties kunnen je eethoek personaliseren en een gezellige sfeer creëren. Combineer meerdere accessoires en plaats het in midden of aan einde van de eettafel. Onze ervaren stylistes helpen je graag bij het samenstellen van een set accessoires.

Een tip: neem foto’s/ video’s mee naar de winkel zodat we je optimaal kunnen helpen!

En wat dacht je van wanddecoratie om de eethoek helemaal af te maken? Ga bijvoorbeeld voor wanddoeken – een echte eyecatcher en ook nog eens goed voor de akoestiek in de ruimte! Op zoek naar een echte eyecatcher? Dan is het Gobelin wandpaneel Tibetan Child zeker een goede optie (beschikbaar in meerdere kleuren en formaten).

Het creëren van de perfecte eethoek gaat over het vinden van de juiste balans tussen stijl, comfort en functionaliteit. Door zorgvuldig te kiezen voor de juiste tafel, stoelen, verlichting en decoraties, kun je een uitnodigende en gezellige ruimte creëren.

Geschreven door Malou Suprijatna Ukon op 9 juli 2024